Bio

Samira BouchibtiIk ben nu bijna 15 werkzaam als programmamaker, dagvoorzitter, moderator en (communicatie)adviseur. Ook heb ik meegewerkt aan verschillende  TV producties en documentaires.

Samira BouchibtiVan 2006 tot  2010 was ik lid van de Tweede Kamer voor de Partij van de Arbeid.

Samira Bouchibti

Door de jaren heen ben ik een veelgevraagd (communicatie) adviseur, debatleider en dagvoorzitter. Ik sta er om bekend dat ik met humor en originaliteit debatten leid. Mijn creatieve en positieve invalshoeken maken van zulke bijeenkomsten sprankelende gebeurtenissen. Ik heb gewerkt voor ministeries, gemeenten, politieke partijen en maatschappelijke- en culturele instellingen.

Samira BouchibtiMijn sociale en maatschappelijke engagement blijkt uit het lidmaatschap van diverse besturen en commissies. Zo was ik bestuurslid van Women Inc., voorzitter van Business and Professional Women, bestuurslid van de Publieke Zaak en van ‘de Vrienden van het Stadsarchief Amsterdam’. Verder ben ik lid geweest van de begeleidingscommissie van het ministerie van VROM (Stimuleringsprogramma Burger en Milieubeleid). En op dit moment ben ik lid van de KNVB bestuurscommissie zaalvoetbal. Samira Bouchibti
In 2005 schreef ik het boek ‘De moslim bestaat niet’ en in 2012 ‘De Islam de moslims en ik’. Op dit moment ben ik bezig met mijn derde boek, met als werktitel ‘ ode aan (alleenstaande) werkende moeders’. Meer hierover op de publicaties pagina.