skip to Main Content

Door de jaren heen heb ik verschillende artikelen en boeken gepubliceerd. Mijn eerste boek ‘De Moslim bestaat niet’ kwam uit in 2005, het tweede boek ‘De Islam, de Moslims en ik’ is uit 2012 en momenteel ben ik bezig met mijn derde boek, dat voorlopig als werktitel ‘ ode aan (alleenstaande) werkende moeders ‘ heeft.

De Moslim bestaat niet‘De Moslim bestaat niet’ heeft als ondertitel ‘Een zoektocht naar de Islam’. In dit boek ga ik op zoek naar vragen als ‘Wanneer ben je nu eigenlijk moslim?’ en ‘Wat betekent het om moslim in Nederland te zijn?’ Om een antwoord te vinden op deze vragen heb ik een aantal gesprekken met Nederlandse moslims gevoerd. Hoe gaan zij om met de islam in de praktijk, en wat betekent de religie voor hen als mens? Personen die geïnterviewd worden zijn onder meer Ahmed Marcouch, kamerlid van de Partij van de Arbeid, Haci Karacer, directeur van Milli Görüs, en de islamdeskundige Mohammed Cheppih, maar ook Warda, een Marokkaans-Nederlandse vrouw die worstelt met haar geloof en haar leven in Nederland.

Op de website ‘De Leunstoel‘ staat een interview gehouden door Willem Minderhout naar aanleiding van dit boek.

De Islam, de Moslims en ik‘De Islam, de Moslims en ik’ is een openhartige, deels autobiografische, vertelling van het leven van mijn jeugd als Marokkaanse immigrant en het leven van mijn ouders in Marokko en Nederland. Daarnaast schrijf ik over de misstanden binnen de Marokkaanse gemeenschap in Nederland.

In het boek doe ik een oproep aan mijn geloofsgenoten tot het vernieuwen, of herijken, van hun levensstijl. Zeker als bepaalde tradities botsen met de waarden van de westerse rechtsstaat. Verder maak ik me sterk voor een ‘duurzame’ islam.

Rob Pietersen schreef op Trouw een artikel onder de titel ‘Iedere moslim moet op zoek naar eigen, moderne islam’
In het magazine ‘Volzin’ verscheen in juni 2012 het volgende artikel naar aanleiding van mijn boek.

Back To Top